ČILI - Chili Con Carne (Čili z mesom)


90 dag- 1kg mletega mesa
Pol čajne žličke origana
1 velika sesekljana čebula
1 čajna žlička kumine
2 veliki konzervi neodcejenega čili fižola
1 čajna žlička soli po okusu
2 veliki konzervi nizkega fižola
¾ skodelice kečapa
Paradižnikova omaka
1-2 jedilni žlici čilija v prahu
2 zavojčka začimb za čili
½ čajne žličke rdečega popra (po okusu lahko več)
2 stroka sesekljanega česna
1-2 skodelici vode
½ čajne žlička popra
½ čajne žličke začimb

Dodatki:
Kisla smetana
Koruzni čips ali tortilje
Sir
Na rezine narezana čebula

V kotličku ali 12'' Dutch oven popecite čebulo in mleto meso. Maščobo odlijte in dodajte vse sestavine. Pokrijte. Mešanica naj pri nizki temperaturi počasi vre 45 min- 1 uro.
Če uporabljate meso za ragu, ga najprej podušite, da postane mehko. Občasno premešajte in po potrebi dodajte vodo.


Črno-beli losos


Za 4-6 oseb potrebujemo:
4-6 svežih filetov očiščenega lososa brez kože

POMAKA:
Pol skodelice semen belega sezama
1/3 skodelice limoninega soka
1 čajna žlica rastlinskega olja
2 čajni žlici rdečega popra
1/3 skodelice majoneze
3 jedilne žlice belega kisa
1 čajna žlica čebulne soli
¼ čajne žlice tekočega dima
2 čajni žlici soli
3 jedilne žlice mleka

PREMAZ
Sol
2 in pol skodelice semen belega sezama
Limonin sok
2 jedilni žlici jedilnega olja
2 in pol skodelic semen črnega sezama (ne uporabljajte makovih semen!)

Pomaka:
V mešalcu zmešajte olje in sezam. Dodajte majonezo, čebulno sol, sol, beli kis, limonin sok, zdrobljen rdeči poper, tekoči dim in mleko. Zmešajte, da zmes postane gladka. Zmes čez noč pustite v hladilniku, da se zgosti in se okusi premešajo.

Premaz:
Na peki papir naredite cca. 5 cm širok in 25 cm dolg trak sezamovih semen. Poleg belih semen naredite trak semen črnega sezama. Tudi ta naj bo širok 5 cm in dolg 25 cm. Vsak file rahlo posolite. Filete posebej potopite v ohlajeno pomako. Nato file za filejem položite na trakove iz sezamovih zrn. Rahlo pritisnite, da se sezam prime. Previdno fileje obrnite, da se sezam enakomerno prime. Pazite, da pri tem ne pomešate črnih in belih semen.
Segrejte Dutch Oven na 15 briketih oglja. Vanjo prilijte toliko olja, da prekrije dno (cca. 2 jedilni žlici). Segrejte olje. Previdno položite filete v Dutch oven. Pokrijte Duch oven in na pokrov enakomerno zložite 20 briketov oglja. Odvisno od debeline filetov pecite cca. 20 minut. Med peko občasno poškropite filete z limoninim sokom. Ko so pečeni, jih počasi vzemite iz posode.

Opomba: Semena črnega sezama lahko kupite v večini trgovin z orientalskimi živili.


Govedina stroganoff iz enega lonca


Za 4-6 oseb potrebujemo:

1,2 kg hamburger mesa/mletega mesa
2 jedilne žlice Worchestershirske omake
4 skodelice jajčnih rezancev
1 skodelica vode
1 in pol skodelica goveje juhe
450 g narezanih gob
1 in pol skodelice kisle smetane
1 sesekljana čebula
Česen v prahu, sol in črni poper po okusu

V Dutch ovenu ali loncu popražite mleto meso. Dodajte čebulo in gobe in kuhajte, dokler ne postane mehka. Odcedite odvečno maščobo in dodajte vse sestavine razen kisle smetane. Pokrijte in pustite vreti pri nizki temperaturi 35-40 minut. Pogosto premešajte, da se rezanci skuhajo. Morda boste morali dodati več juhe. Nato vmešajte še kislo smetano in pogrejte, da se raztopi. Servirajte.
V košarici ni izdelkov
Ime in priimek:

E-pošta:
Camp Chef ponevLitoželezne ponve znanega proizvajalca Camp Chef. Primerne za vse vrste površin (indukcija, elektrika, odprti ogenj, plin). Z rednim vzdrževanjem bo vaša ponev večna!

Dutch Oven Deluxe
Litoželezna posoda Dutch Oven Deluxe proizvajalca Camp Chef. Lahko se uporabi kot peka, kotliček, ali pa se pokrov uporabi kot ponev. Možna priprava vseh vrst hrane!

Facebook
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke