Paella z morskimi sadeži


Morski sadeži (mlada hobotnica, dagnje, školjke, rakci, kozice, lignji)
Kvalitetno deviško olivno olje
1-2 stroka drobno sesekljanega česna
1 srednje velika sesekljana čebula
1 skodelica sesekljane sladke paprike (rdeče, zelene in rumene)
1-2 jedilni žlici mlete paprike
Šop sesekljanega peteršilja
2-3 skodelice dolgozrnatega ali paella riža
Velik ščepec žefranike, namočenega v 80 ml vroče vode
1,5 litra ribje jušne osnove
1 skodelica suhega belega vina

Po okusu izberite količino morskih sadežev in jih očistite, operite in odcedite vodo. V paella ponvi nežno popražite sesekljan česen in 4 jedilne žlice olja.
Posebej popražite morske sadeže in jih premestite v drugo posodo.

V paella ponev dodajte še dve jedilni žlici olja, primešajte čebulo, sladko papriko, mleto papriko in polovico peteršilja. Dodajte riž in dušite še 5 minut. Med tem mešanico neprestano mešajte. Dodajte še namočen žefran in vino. Med mešanjem riž obračajte, da se ne prime. Postopoma dodajajte ribjo osnovo, da riž počasi vsrka tekočino. Ko riž vsrka vso tekočino, na vrh razporedite morske sadeže, posujte s preostalim peteršiljem in takoj postrezite.

Namesto paella ponve za pripravo tega obroka lahko uporabite tudi vok.
V košarici ni izdelkov
Ime in priimek:

E-pošta:




4 v 1:
     1 Zunanje kurišče
     2 Klasični grill/žar
     3 Priprava jedi v kotličku
     4 Peka v žerjavici






Poiščite nas tudi na Facebooku:

Facebook
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke