Uporabni nasveti za nakup žara


Peka na žaru je doživetje, katerega imamo slovenci še posebej radi. Je res prijetno opravilo, ki povezuje prijatelje in družine. Da bi bilo teh dogodkov več in da bi bil vsak nekaj posebnega, je pravilno, da si za ta namen izberemo pravi žar.

Za vas smo pripravili manjšo tabelo, ki bi vam pripomogla k izbiri, vi pa ste tisti, ki najbolje veste, za kakšno lokacijo, za koliko ljudi in za kakšno priložnost iščete žar.

DOMA - Pri domači uporabi žara je še najmanj omejitev, saj smo omejeni samo s prostorom, ki ga imamo. V kolikor si lastimo hišo in z njo večjo posest, lahko brez težav posežemo po večjem žaru na oglje (BBQ Scout Outlander Classic, 50x90cm prostor za peko) ali žaru na plin (CADAC Titan 4-gorilci, 48x79,5cm prostor za peko). V kolikor imamo kamin si zanj lahko zamislimo kakšno rešetko ali kamen za peko.

NA PROSTEM - Na prostem je tako kot doma, nismo omejeni s prostorom, tako da imamo kar nekaj možnosti. Je pa zaželjeno, da je zadeva prenosljiva, saj nam to omogoča enostavnejše potovanje in kasneje uporabo. Tu je zelo priročen COBB žar, lahko pa uporabimo tudi litoželezne posode (CAMP CHEF ponve, CAMP CHEF Dutch Oven) ali sač/peko.

VIKEND - Na vikendih si marsikdo rad pripravi poseben prostor za svoj žar, zato tu priporočamo kar plinski večji žar, saj je z njim manj dela za pripravo, ter enostavna konstantna regulacija toplote. V kolikor imamo na vikendu tudi kamin, sta tu spet na mestu tako rešetka kot kamen za peko.

ČOLN/BARKA - Če radi plujete po morju in bi tudi na čolnu ali barki radi popestrili vzdušje s pripravljeno hrano na žaru so COBB žari idealni za to priložnost. Enostavno prenašanje, torba za shranjevanje, hitra priprava hrana in ravno tako enostavno čiščenje so elementi, ki vas bodo prepričali.

KAMPIRANJE - Da bi si zamislili kampiranje brez svetovno znanega CADAC Carri Chef 2 skoraj da ne gre. Prenosljiv žar na plin z različnimi možnostmi dodatkov bo poskrbel, da boste v njem pripravili karkoli boste želeli. V kolikor niste zahteven jedec, lahko izberete tudi manjšo varianto v CADAC Safari Chef-u, ali pa priročnega COBB-a.

NA POTI - CADAC-ova Safari in Carri Chef sta ravnotako zelo priročna, ko se gre za prenašanje, saj imata vključene tako torbe za vse ponve kot tudi večjo torbo za celoten žar in prenašanje le tega je enostavno. Prav tako velja za COBB žare, kateri imajo vsi možnost prenosa v torbi.
kje? \ kako? PLIN OGLJE
DOMA CADAC Titan 4-gorilci
COBB Premier Gas
BQ SCOUT Rookie Classic
BBQ SCOUT Barbecue Classic
BBQ SCOUT Outlander Classic
COBB Premier
COBB Supreme
CADAC Charcoal Pro 57cm
Rešetka iz nerjavečega jekla
Kamen za peko
NA PROSTEM COBB Premier Gas COBB Premier
COBB Supreme
CADAC Charcoal Pro 57cm
CAMP CHEF Dutch Oven
METALOS Peka/Sač
NA VIKENDU CADAC Titan 4-gorilci CADAC Charcoal Pro57cm
Rešetka iz nerjavečega jekla
Kamen za peko
NA ČOLNU/BARKI Cobb Premier Gas COBB Premier
COBB Supreme
KAMPIRANJE (kamp, prikolica) CADAC Safari Chef
CADAC Carri Chef 2
COBB Premier Gas
COBB Premier
COBB Supreme
NA POTI (avtodom) CADAC Safari Chef
CADAC Carri Chef 2
COBB Premier Gas
COBB Premier
COBB Supreme
V košarici ni izdelkov
Ime in priimek:

E-pošta:
4 v 1:
     1 Zunanje kurišče
     2 Klasični grill/žar
     3 Priprava jedi v kotličku
     4 Peka v žerjavici


Poiščite nas tudi na Facebooku:

Facebook
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke