SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

1.) Podatki o podjetju  

MINESTRA, trgovina, posredovanje, storitve d. o. o.
Žlebej 1a
8000 Novo mesto
Slovenija
Davčna številka: SI 22479236
Matična številka: 8306591000
E-poštni naslov: speci.si@siol.net

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

2.) Vrste uporabnikov

Z registracijo na spletni strani www.speci.si postanete član speci.si spletne skupnosti. Nakup v spletni trgovini lahko opravite kot registriran član ali kot gost s hitrim nakupom. 

Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu.

3.) Dostopnost informacij

Minestra d. o. o. se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in in druge stroške,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

4.) Cene

Vse navedene cene v spletni trgovini so v EUR ter veljajo v trenutku oddaje naročila.

Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila, pod v tem dokumentu navedenimi pogoji.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o potrjenem naročilu). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

5.) Načini plačila

Spletna trgovina omogoča naslednje načine plačila oz. načine prevzema blaga:

  • po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja,
  • s plačilom po povzetju
  • osebni prevzem na sedežu podjetja v delovnem času, pri čemer je obvezna predhodna najava.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kadar želi odstopiti od nakupa in produkte vrniti, če je to potrebno in mogoče.

6.) Postopek nakupa

Če si želite ogledati, kaj je na voljo za nakup, enostavno vstopite v spletno trgovino. Ko najdete produkt, ki ga želite naročiti, določite količino in kliknete na gumb »Dodaj v košarico«. Ko vaše naročilo vsebuje določeno število produktov, ki jih želite kupiti, se prijavite (v kolikor ste se že registrirali) ali pa se registrirate, če prvič opravljate nakup v naši spletni trgovini. Nakup je možen tudi brez registracije. Nato vpišete svoje podatke za plačilo, ponovno preverite svoje naročilo in v zaključni fazi potrdite nakup.

7.) Koraki nakupnega procesa

1. korak – dodajanje izdelkov v nakupovalno košarico

Izdelek, ki ga želite kupiti dodajte v košarico s klikom na ustrezen gumb (»Dodaj v košarico«). Izdelki so razvrščeni po kategorijah, poiščete jih lahko tudi s pomočjo iskalnika. Za več informacij o izbranem izdelku kliknite na sliko izdelka. V košarico lahko dodate poljubno število izdelkov. Ko z dodajanjem zaključite, lahko kasneje nadaljujete z nakupovanjem, ali zaključite nakup. V prvem primeru, se bodo izdelki v košarici shranili za kasnejši nakup. Izdelke v košarici lahko tudi poljubno odstranite oziroma spreminjate količino.

2.korak– izbira plačilnega načina in dostave (registracija, vnos naslova za plačilo in dostavo).

Če ste registrirani uporabnik, vpišite svoje uporabniško ime in geslo v za to namenjeni polji. Neregistrirani uporabniki izpolnite obrazec »Podrobnosti o plačniku«, kjer so polja označena z zvezdico (*) obvezna. Vnos svojih podatkov potrdite s klikom na gumb »Zaključi nakup« – še prej pa izberete bodisi plačilo na TRR po predračunu, plačilo povzetju ali osebni prevzem. Potrdilo o uspešno poslanem naročilu boste prejeli na vaš e-naslov, ki ste ga predhodno vnesli.

8.) Račun

Račun za nakupljene izdelke in storitve boste prejeli bodisi skupaj s paketom z nakupljenim blagom ali na elektronski naslov. Spletni obrazec naročila, ki ga izpolni kupec ob naročilu, ne velja kot račun. Ponudnik v svoji bazi hrani elektronsko kopijo poslanega računa.

9.) Veljavnost akcijskih ponudb

Roki veljavnosti akcij so navedeni ob sami akcijski ponudbi in se lahko med seboj razlikujejo.

10.) Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila, kar pomeni, da je naročilo dobilo status v pripravi. Vse cene so navedene v EUR. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene veljajo za nakupe v spletni prodajalni. Slike so lahko simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

11.) Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja SSL certifikat (varnostni certifikat), ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

12.) Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh kupcev spletne trgovine https://www.speci.si, pri kupcih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum nakupov in arhiv komunikacije s ponudnikom.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Ponudnik bo osebne podatke izbrisal v zakonsko določenem roku.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

13.) Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Zadnja posodobitev:
Novo mesto, 23. oktober 2019

 

IZJAVA O ZASEBNOSTI

Te določbe urejajo zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki nam jih posredujete, ko se naročite na naše e-novice.

V podjetju MINESTRA, d. o. o. spoštujemo vašo zasebnost in pri zbiranju, hrambi in obdelavi osebnih podatkov ravnamo s skrbnostjo in v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov.

Upravljalec vaših osebnih podatkov je:

Naziv: MINESTRA, d. o. o.
Naslov: Žlebej 1a, 8000 Novo mesto
Telefon: 040 70 70 20
Elektronski naslov: info@speci.si

Z naročilom na naše e-novice nam posredujete naslednje osebne podatke: elektronski naslov, ime in priimek. Podatke potrebujemo in uporabljamo za namen – pošiljanje e-novic. Vaše podatke obdelujemo z vašim soglasjem. Z namenom izboljšave naše ponudbe obdelujemo tudi podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih.

Soglasje podate na način, da ob naročilu na e-novice obkljukate možnost, da se strinjate, da vam lahko na vaš izbrani elektronski naslov pošiljamo e-novice. V kolikor želite osebne podatke spremeniti ali izbrisati iz naše evidence, nam pošljite elektronsko sporočilo na e naslov: info@speci.si, mi pa jih bomo nemudoma izbrisali.

Soglasje lahko vedno prekličete oz. ga kadarkoli umaknete s klikom na povezavo »Sprememba nastavitev prejemanja e-novic in odjava«, ki se nahaja v nogi vsakega našega sporočila.

Vaše podatke bomo hranili za namen – pošiljanja e-novic, za čas do vašega preklica.

Zadnja posodobitev:
Novo mesto, 23. oktober 2019

GOR