CAMP CHEF Dutch oven osnovni 25 cm (CBOXDO)

Original price was: 78.80 €.Current price is: 70.92 €.

Dutch Oven je izredno funkcionalna posoda, ki jo odlikuje enakomerno prevajanja in zadrževanje toplote. Lahko jo uporabljate za peko ali kot kotliček. Posoda ne vsebuje nogic za dnu, tako kot običajne Dutch oven posode, zato je še toliko bolj praktična za uporabo v domačem gospodinjstvu. Uporabljamo jo lahko na odprtem ognju, oglju, pečici, plinu, električni plošči steklokeramični plošči in tudi indukciji. V njej lahko pripravimo praktično vse – od peciva, kruha, mesa, dušene zelenjave, golaža, juh in tudi marmelade.
In vse to le v eni posodi!

Komplet vsebuje:

 • 1 kos Dutch Oven posodo 25 cm
 • 1 kos Pokrovka za posodo 25 cm
 • 1 kos Podstavek trinožni

Na zalogi

Opis

Dutch oven posoda, kot jo poznamo danes, je bila razvita v prvi polovici 18. stoletja v Angliji in na Nizozemskem. Zasnovana je bila za pripravo hrane na razbeljeni žerjavici. Litoželezna posoda je zelo trpežna, z dolgo življenjsko dobo in vsestransko uporabna, saj prenese tudi visoke temperature. Lahko jo uporabljate za cvrtje, pečenje, ali dušenje. Odlikuje jih izredna prevodnost toplote, enostavna uporaba in čiščenje, saj so z malo vzdrževanja neuničljive. Uporabljamo jo lahko na odprtem ognju, oglju, plinu, električni plošči, steklo-keramični plošči in tudi indukciji. Njena vsestranska uporaba se pokaže tako v domači kuhinji kot tudi na pikniku. Dutch oven osnovna posoda je zasnovana brez nogic, tako jo lahko enostavno uporabljamo tudi na električni plošči, steklo keramik in tudi indukciji. Za lažje dvigovanje, je v komplet priložen tudi ročaj/kavelj.

V kompletu je priložen tudi trinožni podstavek, ki ga lahko uporabljate med kuhanjem na odprtem ognju, oglju, plinu ali le za odlaganje vroče posode.

Dutch Oven je izredno funkcionalna posoda: lahko jo uporabljate za peko ali kot kotliček. V njej lahko pripravljamo praktično vse – od peke peciva, kruha, mesa, dušenja zelenjave, do kuhanja golaža in juh ter marmelade. In vse to le v eni posodi!

Nasvet za vzdrževanje litoželezne posode si poglejte tukaj.

Komplet vsebuje:

 • 1 kos, posoda Dutch Oven brez nogic DO10
  Premer zgoraj: 25,0 cm
  Premer spodaj: 21,5 cm
  Višina: 11,5 cm
  Prostornina: 3,8 l
 • 1 kos, Pokrovka litoželezna za  dutch oven
  Premer: 25,0 cm
 • 1 kos, Podstavek univerzalni trinožni

 

 

 

GOR