CAMP CHEF posoda Dutch oven oglata (DO13S)

103.90 

»Dutch Oven« je izredno funkcionalna posoda: lahko jo uporabljate za peko ali kot kotliček, njen pokrov lahko služi kot ponev. V njej lahko pripravljamo praktično vse – od peke peciva, kruha, mesa, dušenja zelenjave, do kuhanja golaža in juh, ter marmelade.

In vse to le v eni posodi!

Naziv: DO-13S

Velikost posode: 34 cm x 30 cm

Prostornina posode: 7,6 litra
Notranja globina posode: 7,5 cm
Notranja globina pokrova: 2,5 cm
Skupna višina posode: 12,5 cm
Skupna teža posode: 10,5 kg

Na zalogi

Opis

Dutch oven posoda, kot jo poznamo danes, je bila razvita v Angliji in na Nizozemskem v prvi polovici 18. stoletja. Zasnovana je bila za pripravo hrane na razbeljeni žerjavici. Camp Chef Dutch Oven oglata posoda, s prostornino 7,6 litra ja kot nalašč za pečenje mesa, pripravo enolončnic, peko kruha, peciva in še veliko več. Zahvaljujoč priročnim ročajem, tako na ponvi, kot na pokrovu je zelo enostavna za premikanje.

Kuhanje z litim železom ima številne prednosti, saj toploto enakomerno porazdeli po celotni površini posode in je hkrati enostavno za čiščenje in vzdrževanje. Posoda je zasnovana brez nog in tako uporabna tudi v domači kuhinji za peko v pečici. Za večjo vsestranskost je bil pokrov zasnovano z rebri na notranji strani in ga tako lahko uporabljate kot žar na štedilniku. Tako lahko ponev in pokrov uporabljate ločeno in imate dve posodi v eni. Na strani imama posoda edinstveno zarezo, ki omogoča, da skozi njo vstavite temperaturno sondo in tako preverite temperaturo v posodi brez dvigovanja pokrova.

GOR